Een van de meest populaire email-id-portals van de VS aan het begin van de 21e eeuw was Hotmail zelf, nu heet het Outlook. Elke email ID wordt echter opgeofferd door spammails van miljoenen bedrijven die een database hebben van B2B- en B2C-klanten. Wees voorzichtig bij het aanpassen van de Hotmail spamfilters om communicatie met ongewenste afzenders te voorkomen.

U hoeft geen contact op te nemen met het Hotmail Telefoonnummer Nederland of contact op te nemen met Hotmail, u kunt dit zelf doen.

Proces van het wijzigen van de spam-instellingen in Hotmail: –

• Om toegang te krijgen tot de Hotmail instellingen voor ongewenste email, logt u in op de Outlook.com desktop editie van de website met uw Hotmail inloggegevens. Volgens Microsoft kunt u alle email instellingen bekijken door op het “tandwielsymbool” bovenaan het scherm te klikken en vervolgens “Alle Outlook-opties weergeven” te selecteren. Om toegang te krijgen tot die opties, klikt u op het tabblad “Ongewenste email”.

• U ziet geen optie om de spamfilter in of uit te schakelen. In plaats daarvan adviseert Microsoft dat u kunt kiezen of individuele afzenders worden toegevoegd aan een zwarte lijst of een veilige lijst, die u in de eerste twee secties van de instellingen voor ongewenste filters kunt vinden. Om een ​​afzender aan een van deze lijsten toe te voegen, klikt u op de knop “Toevoegen” onder de titel van de lijst, voert u het email adres of de domeinnaam van de afzender in en drukt u vervolgens op de toets “Enter”. De lijst verandert en u ziet pictogrammen om een ​​item te wijzigen of te verwijderen.

• Bovendien worden onder aan de pagina met instellingen voor ongewenste email twee opties weergegeven voor het beveiligen van uw Hotmail mailbox. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om email van contacten die aan je veilige lijst zijn toegevoegd als vertrouwd in je inbox te laten aankomen. Ten tweede kunt u uw browser configureren om links, bijlagen en afbeeldingen te blokkeren in berichten die zijn verzonden door iemand die niet op uw veilige lijst staat.

Voorkeuren wijzigen vanuit de Hotmail Inbox

• Vanuit het berichtenpaneel kunt u het probleem oplossen waarbij het Hotmail junkfilter niet goed werkt voor een bepaalde afzender. Bovendien hebt u bepaalde opties om met dergelijke berichten om te gaan.

• Wanneer u een email opent in uw gebruikelijke inbox, meldt Microsoft dat er een “Junk”-menu op de werkbalk zal verschijnen met drie alternatieven. Gebruik de optie “Blokkeren” om de afzender aan uw zwarte lijst toe te voegen, de optie “Junk” om het bericht naar uw map met ongewenste email te verplaatsen of de optie “Phishing” om het bericht te melden omdat het probeert zich voor te doen als een echt bedrijf of individu.

• Om problemen op te lossen met Hotmail die emails blokkeert die geen spam zijn, gaat u naar de map met ongewenste email. Als het filter een veilig bericht opvangt, selecteert u het, klikt u op de knop “Geen ongewenste email” op de werkbalk om het naar uw inbox te sturen en navigeert u vervolgens naar de instellingen voor ongewenste email van Outlook.com om de afzender toe te voegen aan uw veilige lijst. Als het bericht echt spam is en u de afzender wilt blokkeren, klikt u op de knop “Blokkeren” van de werkbalk. Je werk zal worden gedaan.

Conclusie:- Deze blog legt het proces van het instellen van spamfilters in Hotmail accounts eenvoudig uit.